Butterfly Season
 
Skriv inn
 

Melkekuenes liv - del 2

I dagens melkeproduksjon tas kalven fra moren like etter fødselen og settes alene i en liten boks. 
Kua får ikke være sammen med kalven sin og se den vokse opp. Mange av dyrene påføres også alvorlige og smertefulle sykdommer. 

Melkekuenes Liv – del 2 inneholder informasjon om dagens driftsformer og hvordan de påfører dyrene sykdom og lidelser. Grøndalen gård brukes i boken som et forbilde på en dyrevennlig gård der bonden har omsorg for melkekuene, ungdyrene og kalvene sine, og praktiserer god dyrevelferd.
Ku-kalvprosjektet til Veterinærinstituttet omtales også.

Temaer som tas opp er:
Kalvefødsler, øremerking, avhorning, melkefôring, kalveoppdrett, kuas sorg når hun fratas den nyfødte kalven sin, embryoproduksjon på kviger, sinkuer, produksjonssykdommer som jurbetennelse og klauvsykdommer, kuer som brukes i forskning, båsfjøs, løsdriftsfjøs, sår og skader som dyrene påføres i fjøset, gjødselen de går rundt i, melkeroboter med mer.

Heftet er i A4 format og har 108 sider.

* Melkekuenes liv - del 2 kan bestilles hos norske bokhandlere (på nett og i butikk) eller på denne siden.

* Heftets pris er kr 280,-   pluss porto kr 20,- 

* Ved kjøp av heftet, vennligst klikk "Kjøp nå". Om du ikke er medlem av Paypal, velger du "Betal med et kort" (det nederste alternativet) når du etter å ha klikket på "Kjøp nå" knappen kommer til Paypal-siden. 
   

Melkekuenes liv - del 1


Eboken tar for seg melkekuenes liv i Norge; hvordan kuene behandles i dagens melkeproduksjon og fratas kalven sin like etter fødselen.
Eboken inneholder også informasjon om hvordan kalvene behandles og lever etter at de har blitt skilt fra moren sin. For å se de andre temaene som tas opp, vennligst klikk på den orange linken nederst på siden, med ordene "Teksten på omslaget".

Boken utgis i to former:
* Den ene gratis som e-bok, den andre i papirutgave som hefte.
Ved ønske om e-bok, vennligst klikk her (iTunes) her (Tanum) og
her (Energica)

Heftet er i A4 format og har 30 sider

* Heftets pris er kr 180,-   pluss porto kr. 40,-

* Ved kjøp av heftet, vennligst klikk "Kjøp nå".